Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Policajti apelujú na motorkárov, aby jazdili opatrnejšie

Ilustračná snímka Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

V stredu zasahovala polícia v prípade nehôd motocyklistov hneď dvakrát.

Bratislava 25. júla (TASR/Teraz.sk) – Polícia apeluje na motocyklistov, aby z pocitu vlastnej bezpečnosti prispôsobili jazdu tak, aby minimalizovali rizikové situácie na cestách. Upozorňuje na to na sociálnej sieti.

Varuje, že nie každá situácia na ceste je predvídateľná. Motocyklisti sú podľa polície "stále najrizikovejšími účastníkmi cestnej premávky, a preto by mal byť zodpovedný prístup na prvom mieste."

Polícia na ceste v prípade motorkárov musela v stredu zasahovať hneď dvakrát. Prvá nehoda bola nahlásená v popoludňajších hodinách v obci Kúty, kde 42-ročná žena vychádzala na osobnom aute z miesta ležiaceho mimo cesty a odbočovala doľava. Z obce Sekule práve prichádzal 26-ročný vodič z Brodského na motocykli a došlo k zrážke. Vodič motocykla utrpel pri nehode ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený letecky do nemocnice. "Polícia alkohol u ženy nezistila, u vodiča bola odobratá krv. Okolnosti dopravnej nehody a mieru zavinenia u účastníkov nehody naďalej vyšetruje aj za pomoci znalca z odboru cestná doprava," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Krátko po tejto udalosti prijala polícia informáciu o nehode motocyklistu medzi obcami Pastuchov a Hlohovec. Vodič z Nitry vo veku 21 rokov neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam a povahe vozovky, v pravotočivej zákrute prešiel do protismeru a došlo k zrážke s osobným autom. Mladý vodič sa pri nehode zranil stredne ťažko. Ostatní účastníci sa pri nehode nezranili. Polícia alkohol dychovými skúškami nezistila.