Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Polícia ukončila vyšetrovanie streľby v Hurbanove

Policajti približne hodinu po streľbe lokalizovali strelca v priestoroch rodinného domu primátorky Margity Zemkovej na Agátovej ulici.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Polícia ukončila dnes vyšetrovanie streľby v Hurbanove, pri ktorej mestský policajt Milan J. zabil tri osoby a ďalšie dve utrpeli zranenia. Upozornil na to spravodajský portál Aktuálne.sk a informácie TASR potvrdila aj hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Prípadom sa teraz bude zaoberať prokuratúra.

"Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite ukončil vyšetrovanie prípadu návrhom na podanie obžaloby z trestných činov úkladnej vraždy, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z trestného činu porušovania domovej slobody," uviedla policajná hovorkyňa.

Tragický prípad streľby v Hurbanove sa stal 16. júna. Dráma sa začala krátko po 10. hodine. Mestský policajt, 51-ročný Milan J. z obce Svätý Peter, sa súkromným autom doviezol pred obytný dom, vystúpil z auta a začal strieľať krátkou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe. O život prišiel 44-ročný muž, jeho 19-ročný syn a 24-ročný zať. Druhý syn utrpel priestrel pľúc a jeho manželka mala poranenú nohu.

Policajti približne hodinu po streľbe lokalizovali strelca v priestoroch rodinného domu primátorky Margity Zemkovej na Agátovej ulici. Policajt si pri dome primátorky priložil zbraň k hlave a vyhrážal sa samovraždou. Dvaja pracovníci Policajného zboru a jeden pracovník mestskej polície s ním vyjednávali, po dvoch hodinách sa im podarilo presvedčiť ho, aby sa vzdal a odovzdal im svoju zbraň.