Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Mladíka z auta unikajúceho pred políciou vzali do väzby

Ilustračné foto Foto: TASR

Michal z okresu Zlaté Moravce je stíhaný za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Po streľbe policajtov na auto neďaleko Novej Bane, ktoré viedol obvinený muž, zomrel sedemnásťročný mladík.

Nová Baňa 20. júna (TASR) - Devätnásťročný mladík z okresu Zlaté Moravce, ktorý v noci zo soboty na nedeľu (18.6.) viedol auto unikajúce pred políciou, je už vo väzbe.

"Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žiar nad Hronom dnes rozhodol o vzatí obvineného Michala J. stíhaného pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia do väzby, z dôvodu tzv. preventívnej väzby, a teda pre dôvodnú obavu, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti," potvrdila zastupujúca hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica Alena Sigetyová.

Po streľbe policajtov na unikajúce auto neďaleko Novej Bane zomrel 17-ročný mladík. Udalosť sa stala po tom, ako policajná hliadka spozorovala auto, ktoré viedol obvinený muž. Ten bol polícii známy, keďže už predtým šoféroval motorové vozidlo v čase, keď mal uložený zákaz.

Policajná hliadka preto chcela vodiča zastaviť a skontrolovať. Vybrala sa za autom v smere na obec Orovnica, zapla výstražné zvukové a svetelné znamenie, na ktoré vodič reagoval zrýchlením a následne aj riskantným predbiehacím manévrom. Policajti preto použili niekoľko varovných výstrelov do vzduchu. Keďže vodič nereagoval, použili varovný výstrel na auto. Auto následne havarovalo neďaleko obce Hronský Beňadik v časti Psiare.

Vo vozidle sa nachádzali ďalšie tri osoby, 16-ročná spolujazdkyňa sediaca vedľa vodiča a dvaja spolujazdci na zadných sedadlách. Jeden z nich, 17-ročný Tomáš utrpel zranenie. Policajti privolali rýchlu zdravotnú pomoc, pričom až do príchodu jej posádky sa snažili mladého muža na mieste oživovať. Ten však na mieste zraneniu podľahol.