Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prokuratúra navrhla väzbu pre brata podnikateľa Antonina V.

Ilustračné foto. Foto: TASR

Sebastiano V. (1972) je bratom talianskeho podnikateľa Antonina V., ktorý je v Taliansku stíhaný pre drogovú trestnú činnosť.

Bratislava 16. marca (TASR) – Dozorujúci prokurátor podal návrh na vzatie Sebastiana V. z Trebišova, ktorého vo štvrtok (15.3.) zadržala polícia, do väzby. Obvinený je z prečinu nebezpečného vyhrážania a pokračovací prečin výtržníctva. TASR to potvrdil hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Sebastiano V. (1972) je bratom talianskeho podnikateľa Antonina V., ktorý je v Taliansku stíhaný pre drogovú trestnú činnosť. "Dozorujúci prokurátor odôvodnil dôvody väzby obavou, že by obvinený mohol ujsť alebo sa skrývať, pôsobiť na svedkov, a tiež obavou, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedol Filičko. O návrhu na vzatie do väzby bude rozhodovať Okresný súd v Trebišove do 48 hodín od podania návrhu.

Trestné stíhanie v danej veci bolo podľa Filička začaté 14. marca. O deň neskôr vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. "Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal obvinený Sebastiano V. v dňoch 13. a 14. 9. 2017 fyzický napadnúť poškodeného Martina L. tak, že v jednom prípade ho škrtil a vyhrážal sa mu zabitím a v druhom prípade poškodeného viackrát udrel päsťou do tváre s tým, aby dal pokoj jeho frajerke. Obvinený podal proti uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosť. Túto sťažnosť prokurátor zamietol ako nedôvodnú," uviedol hovorca košickej krajskej prokuratúry. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému až trojročný trest odňatia slobody.

Sebastianov brat Antonino V., ktorý sa taktiež usadil na východnom Slovensku, je v Taliansku trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz. Podľa štvrtkového rozhodnutia sudcu košického krajského súdu je v predbežnej väzbe. Antonina V. spomínal vo svojom nedokončenom článku aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak.