Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

PS a SaS pripravujú spomienkovú akciu pri príležitosti 17. novembra

Na snímke Michal Šimečka (PS). Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda PS a podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka označil 17. november 1989 za jeden z najdôležitejších dátumov našich moderných dejín.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Opozičné PS a SaS pripravujú v piatok (17. 11.) o 18.00 h spoločnú spomienkovú akciu na Námestí SNP v Bratislave. Pripomenúť má odkaz 17. novembra 1989. Informovali o tom na spoločnej tlačovej konferencii.

Predseda PS a podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka označil 17. november 1989 za jeden z najdôležitejších dátumov našich moderných dejín. Podčiarkol potrebu pripomínať si jeho odkaz. Skonštatoval, že novembrové udalosti priniesli slobodu, nezávislosť, nové možnosti i znovuzačlenenie do zjednotenej Európy.

"Slobodu a európanstvo nám 17. novembra vybojovala občianska spoločnosť," doplnil Šimečka. Upozornil pritom na aktuálne útoky na mimovládne organizácie a médiá.

"Úlohou demokratických strán je neustále poukazovať na to, že slušnosť a čestnosť v spoločnosti majú stále miesto," podčiarkol podpredseda SaS a poslanec Branislav Gröhling.