Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Poslanci ani v opakovanej voľbe nezvolili kandidátov na ÚS

Na snímke poslanci NR SR počas hlasovania o kandidátoch na ústavných sudcov na rokovaní 40. schôdze NR SR 14. februára 2019 v Bratislave. Foto: TASR – Jakub Kotian

Na voľbe bolo prítomných 143 poslancov, piati neodovzdali hlasovacie lístky. Zo 138 odovzdaných lístkov bolo 49 neplatných a 89 platných.

Poslanci Národnej rady SR ani v opakovanej verejnej voľbe nezvolili kandidátov na sudcov Ústavného súdu (ÚS) SR. Oznámili to poslanci v pléne v závere 40. schôdze Národnej rady SR.

Na voľbe bolo prítomných 143 poslancov, piati neodovzdali hlasovacie lístky. Zo 138 odovzdaných lístkov bolo 49 neplatných a 89 platných. Keďže nebol nikto opäť zvolený, bude nová voľba.

Hlasovanie bolo verejné, vládny Smer-SD takú voľbu odmieta. Trvá na tajnom hlasovaní. Tak ako v prvom kole, aj v opakovanej voľbe viacerí členovia Smeru-SD vhadzovali prázdne lístky.

Poslanci mali zvoliť 18 kandidátov, ktorých mali predložiť prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi. Ten mal z nich vymenovať deviatich za tých, ktorým sa 16. februára skončí funkčné obdobie.