Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

POSLEDNÉ ZBOHOM: Rozlúčka s redaktorom A. Pappom bude v pondelok

Na snímke Alexander Papp. Foto: TASR/ Edmund Örzsik

Známi a priatelia o dlhoročnom novinárovi hovoria, že bol veľkorysým človekom a úkazom vzácnejším ako prelet Halleyho kométy.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Posledná rozlúčka s bývalým redaktorom Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) a Slovenského rozhlasu (SRo) PhDr. Alexandrom Pappom bude v pondelok 16. októbra o 14.00 h na cintoríne v bratislavských Podunajských Biskupiciach.

Alexander Papp nastúpil do TASR ako redaktor v roku 2009. "Šaňo bol veľkorysý a priateľský človek. Mal rád život a ľudí. Jeho denné správy z juhu Slovenska nám budú chýbať. Myslím si však, že srdcom bol celý život najviac v rozhlase. Nikdy sa nevyrovnal s tým, že odtiaľ musel odísť. Bolo mi cťou ho poznať," povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Na archívnej snímke redaktor TASR Alexander Papp a vtedajší tajomník vlastivednej spoločnosti Pro Patria, občan Jelky Jenö Görföl (vpravo). 11. augusta 2012.
Foto: TASR - Alexander Papp




Papp predtým dlhé roky pôsobil v Slovenskom rozhlase. "Šaňo Papp bol a pre mňa navždy zostane človekom s obrovským srdcom, čo je v tejto dobe úkaz vzácnejší ako prelet Halleyho kométy. Poznali sme sa takmer štvrťstoročie a preskákali spolu množstvo dobrých i zlých chvíľ a Šaňovi po celý čas horeli v očiach láskavé iskričky dobrého človeka. Žil často bohémsky život a napriek tomu povinnosti dokázal zvládať s noblesou a šarmom jemu vlastným. Tak si ho budem navždy pamätať," zaspomínal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.