Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér Fico oslávil narodeniny v Častkovciach na futbale

Robert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Pri tejto príležitosti dnes starosta Dušan Bublavý udelil ocenenia 17 rodákom obce, ktorí sa významnou mierou zaslúžili o jej rozvoj.

Častkovce 15. septembra (TASR) – Okrúhle 620. výročie prvej písomnej zmienky o obci i 48. narodeniny premiéra Roberta Fica dnes oslavujú v obci Častkovce v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Pri tejto príležitosti dnes starosta Dušan Bublavý udelil ocenenia 17 rodákom obce, ktorí sa významnou mierou zaslúžili o jej rozvoj. Kľúče od Častkoviec i čestné občianstvo dnes obec udelila aj Robertovi Ficovi. Starosta i obecné zastupiteľstvo ocenili premiérov prínos pre rozvoj obce. "Je to kontrolný kamarátsky orgán, ktorý vždy raz za rok príde k nám a skontroluje, či sa tu niečo hýbe, či napredujeme. Oceňujem, že pán premiér si naozaj nájde každý rok čas a príde k nám," povedal starosta. S kľúčmi od obce získal premiér k svojim dnešným narodeninám aj veľkú fľašu pálenky, demižón vína a tortu. Okrem toho pre neho obec pripravila výstavu plodov z Častkoviec a slávnostný futbalový zápas.

"Kľúče od vašej obce preberám s ľahkým srdcom, pretože chodím naozaj pravidelne, vždy v čase, keď oslavujeme narodeniny. Zakaždým, keď ma pán starosta pozve, viem, že som o rok starší," povedal Fico. Ten zároveň obyvateľov obce uistil, že vláda na nich ani v ťažkých časoch nezabúda. Zároveň však pripomenul, že pre Slovensko je dnes najvyššou prioritou zotrvanie v Európskej únii a v eurozóne. "Aj Slovensko by dnes potrebovalo takú pomoc, ako potrebujú malé obce a malé mestá. Zostali sme v tom však trošku sami. Naozaj, neexistuje iná alternatíva pre Slovensko, ako zotrvanie v EÚ a v eurozóne. Chcem vám prisľúbiť, hoci to môže trocha bolieť, že Slovensko nebude chodiť po Európe s klobúkom ako žobrák. V tomto aj v budúcom roku dodržíme všetky medzinárodné záväzky, čo znamená, že v prípade akýchkoľvek rozvratných procesov v eurozóne, Slovensko bude vnímané ako krajina, ktorá má v poriadku verejné financie," prisľúbil Fico.