Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiéra vyrušil taký veľký počet kandidátov, treba mať viac rešpektu

Na snímke premiér SR Peter Pellegrini prichádza s hlasovacím lístkom k volebnej schránke počas 1. kola prezidentských volieb vo volebnej miestnosti na Základnej škole Jána Bakossa v Banskej Bystrici 16. marca 2019. Foto: TASR Ján Krošlák

P. Pellegrini nechcel odhadovať, aká bude volebná účasť v prezidentských voľbách.

Banská Bystrica 16. marca (TASR) – Premiér Peter Pellegrini má od prezidentských volieb veľké očakávania a v noci sa nebude vedieť dočkať výsledku. Konštatoval to v sobotu popoludní po volebnom akte na Základnej škole Jána Bakossa v Banskej Bystrici.



"Veľmi si želám, aby sa na voľbách zúčastnilo čo najviac voličov, pretože to je dôkaz toho, že ľudia majú záujem o veci verejné, a to je správne. Pevne verím, že si dobre vyberú a ak nebudeme mať víťaza hneď v prvom kole, že si do druhého vyberú dvoch zodpovedných kandidátov alebo kandidátky, ktorí sa o dva týždne pobijú o prezidentský palác," povedal Pellegrini.

V tejto súvislosti zdôraznil, že pred funkciou prezidenta SR by sme mali mať väčší rešpekt.

"Mňa vyrušil taký veľký počet kandidátov — 13, pretože to dáva signál, ako keby si mnohí ľudia mysleli, že môžu byť prezidentom. Pred touto funkciou by sme mali mať väčší rešpekt," uviedol premiér.

Nechcel odhadovať, aká bude volebná účasť v prezidentských voľbách, ale "každé voľby, v ktorých dosahujeme vysoké percento, svedčia o vyspelosti Slovenska".

"Pre každého budúceho prezidenta by bolo najlepšie, aby mal najsilnejší mandát a získal hlasy od čo najväčšieho množstva ľudí," dodal Pellegrini.