Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska vymenoval 55 nových vysokoškolských profesorov

Na archívnej snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - Martin Baumann

Nových profesorov budú mať napríklad odbory športová pedagogika, výživa, technológia spracovania dreva alebo vnútorné choroby.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Na Slovensku pribudlo 55 nových profesorov. Menovacie dekréty im v stredu v Prezidentskom paláci odovzdal prezident SR Andrej Kiska. V príhovore zároveň vyzdvihol ich spoločenskú úlohu.

"Ste to práve vy, ktorých hlas potrebujeme počuť pri všetkých tých diskusiách v spoločnosti. Potrebujeme ho počuť, aby sme našu krajinu pohli ďalej," povedal. Profesorský titul podľa jeho slov nie je len ocenením doterajšej práce, ale aj záväzkom.

Najväčšou úlohou profesorov je podľa prezidenta zmeniť školstvo. "Som presvedčený, že školstvo pohneme ďalej a vysoké školstvo má v tomto nesmierne dôležitú úlohu," vyhlásil prezident. Zdôraznil, že tí, ktorí si myslia, že lepšie školstvo za nich vybojuje niekto iný, si možno lepšie školstvo nezaslúžia.

Nových profesorov budú mať napríklad odbory športová pedagogika, výživa, technológia spracovania dreva alebo vnútorné choroby. Naposledy prezident menoval nových profesorov v máji. Vtedy ich pribudlo 22.