Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Pri balíku vojenskej pomoci Ukrajine nešlo len o muníciu

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Opätovne zdôraznila, že jej postoj nebol vyjadrením nesúhlasu s vojenskou pomocou Ukrajine, poukázala pritom na konzistentnosť svojho postoja a jej podpory vojensky pomáhať Ukrajine.

Bratislava 8. októbra (TASR) - O tom, že Slovensko zatiaľ neposlalo Ukrajine ďalší zvažovaný balík vojenskej pomoci, rozhodlo aj to, že nešlo len o muníciu. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo na to upozornila prezidentka SR Zuzana Čaputová.



"Keby to bola len munícia, bola by to úplne iná otázka, úplne iný predmet debaty," uviedla Čaputová, ktorá pri svojom postoji zopakovala argument, že v tejto otázke je potrebné rešpektovať výsledok volieb a počkať na závery rokovaní o novej vláde. O to viac, ak v predmetnom balíku pomoci nemalo ísť len o náboje. "O prípadnom oslabení obranných spôsobilostí musí rozhodnúť nová vláda," dodala.

Opätovne zdôraznila, že jej postoj nebol vyjadrením nesúhlasu s vojenskou pomocou Ukrajine, poukázala pritom na konzistentnosť svojho postoja a jej podpory vojensky pomáhať Ukrajine, brániacej sa agresii na svojom území.