Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prokurátor obžaloval Sebastiana V. z výtržníctva a vyhrážania

Sebastiana V., brata talianskeho podnikateľa Antonina V. v sobotu 17. marca 2018 predviedli na Okresný súd v Trebišove, ktorý má rozhodnúť o návrhu dozorujúceho prokurátora na jeho vzatie do väzby. Obvinený je z prečinu nebezpečného vyhrážania a pokračovací prečin výtržníctva, archívna snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Sebastiano V. je bratom talianskeho podnikateľa Antonina V., taktiež žijúceho na východe Slovenska, ktorý je v Taliansku stíhaný pre drogovú činnosť.

Trebišov 18. júna (TASR) - Okresný prokurátor v Trebišove podal v piatok (15.6.) obžalobu na Sebastiana V. za trestné činy výtržníctva a nebezpečného vyhrážania. TASR to v pondelok potvrdil hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Obžaloba sa týka dvoch skutkov zo septembra 2017. "Obvinený mal fyzicky napadnúť poškodeného tak, že ho chytil pod krk, škrtil ho a vyhrážal sa, že ho zabije so slovami, že on je mafián. V druhom prípade toho istého poškodeného znova napadol a viackrát ho udrel rukou do oblasti tváre," uviedol Filičko. V prípade uznania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na tri roky.

Sebastiano V. je od polovice marca vo väzbe. Okresný súd v Trebišove 12. júna rozhodol o jeho prepustení s tým, že väzbu nahradí kaucia vo výške 2000 eur, sľub obvineného, že dodrží zákaz stýkať sa s poškodenými a dohľad mediačného a probačného úradníka. Prokurátor proti rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať košický krajský súd. Obvinený tak zatiaľ ostáva vo väzbe.

Sebastiano V. je bratom talianskeho podnikateľa Antonina V., taktiež žijúceho na východe Slovenska, ktorý je v Taliansku stíhaný pre drogovú činnosť. Antonina V. eskortovali do Talianska 15. mája na základe európskeho zatykača. O aktivitách a kontaktoch tohto podnikateľa na Slovensku písal predtým, ako bol zavraždený, investigatívny novinár Ján Kuciak.