Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rada vlády pre mimovládne neziskové organizácie odmieta konšpirácie

Ján Kuciak, ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Rada podporuje upokojenie politickej atmosféry na Slovensku. Prijala uznesenie, v ktorom odsudzuje vraždu novinára J. Kuciaka a M. Kušnírovej a je za jej skoré a dôveryhodné vyšetrenie.

Bratislava 23. marca (TASR) - Rada vlády SR pre mimovládne neziskové organizácie (MNO) odmietla konšpirácie o mimovládnom sektore. Vyplýva to z uznesenia, ktoré schválila na svojom štvrtkovom (22.3.) zasadnutí.

Rada vlády pre MNO je presvedčená, že treba jasne odmietnuť konšpirácie o občianskej spoločnosti a mimovládnych organizáciách, ktoré šírili viacerí politici, ako aj konšpiračné médiá. "Veríme, že vymenovaný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odmietne konšpirácie o mimovládkach a začne novú kapitolu dialógu medzi vládou a občianskym sektorom," povedal podpredseda Rady Marcel Zajac.

Rada podporuje upokojenie politickej atmosféry na Slovensku. Prijala preto uznesenie, v ktorom odsudzuje vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a je za jej skoré a dôveryhodné vyšetrenie. Vyjadruje taktiež solidaritu poctivým slovenským novinárom a nezávislým médiám a je presvedčená, že zhromaždenia Za slušné Slovensko sú nezávislé a legitímne podujatia, ktoré sú plne v súlade s demokratickým ústavným poriadkom SR.

"Sme presvedčení, že Nadácia otvorenej spoločnosti ani organizácie, ktoré finančne podporuje George Soros, nepredstavujú riziko alebo bezpečnostnú hrozbu pre Slovenskú republiku. Konštatujeme, že členské organizácie Rady vlády aj organizácie, v ktorých pôsobia členovia komory MNO, sú prísne nestranícke a nepredstavujú hrozbu pre SR a jej demokratické zriadenie," píše sa v uznesení.

Rada ako poradný orgán vlády v oblasti rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku je presvedčená, že šírenie predsudkov, dezinformácií a konšpiračných teórií zo strany niektorých politických predstaviteľov a médií zhoršuje politickú a spoločenskú situáciu.