Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Rezort obrany chce prehĺbiť vzťahy s Indonéziou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dohodu o spolupráci v oblasti obrany v utorok podpísali minister obrany SR Martin Sklenár a veľvyslanec Indonézie v SR Pribadi Sutiono.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR chce prehĺbiť vzájomné vzťahy s Indonéziou. Dohodu o spolupráci v oblasti obrany v utorok podpísali minister obrany SR Martin Sklenár a veľvyslanec Indonézie v SR Pribadi Sutiono. Dokument vytvára rámec na rozširovanie partnerstva medzi krajinami. TASR o tom informoval komunikačný odbor MO SR.

"Ide o štandardnú dohodu medzi krajinami s kvalitnými bilaterálnymi vzťahmi a záujmom o ich posilňovanie. Rozšíri naše možnosti predovšetkým v oblasti obrannej politiky a rozvoja ozbrojených síl, vzdelávania, výcviku a cvičení, ako aj kybernetickej obrany či spolupráce v oblasti obranného priemyslu," priblížil minister.

Oblasť obranného priemyslu ponúka podľa MO SR pre slovenské spoločnosti možnosť spolupracovať s indonézskymi firmami etablovanými na trhu. Naopak, slovenské spoločnosti môžu ponúknuť okrem delostreleckých systémov, odmínovacích zariadení Božena či munície aj rôzne technické riešenia, ako sú simulátory, komunikačné prostriedky či kontrola letovej prevádzky.