Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

RTVS si pripomenie úmrtie herca Andreja Mojžiša

Andrej Mojžiš, archívna snímka. Foto: TASR - Pavol Funtál

Na Dvojke si diváci v stredu o 17.25 h môžu pozrieť Návraty k hereckým legendám, kde budú ukážky z Mojžišovej hereckej kariéry.

Bratislava 5. februára (TASR) – RTVS si úmrtie divadelného, filmového, televízneho a rozhlasového herca Andreja Mojžiša pripomenie v televíznom aj rozhlasovom vysielaní. TASR o tom informovala Silvia Turnerová z RTVS.

Na Dvojke si diváci v stredu o 17.25 h môžu pozrieť Návraty k hereckým legendám, kde budú ukážky z Mojžišovej hereckej kariéry a herecké umenie Mojžiša si pripomenie aj Rádio Devín o 18.30 h reprízou poviedky Dobroslava Chrobáka Duo Charlie.

Spomínanie bude pokračovať o 21.30 h, keď Rádio Devín odvysiela rozhlasovú hru Petra Glocka Súrny telegram pre blízkeho človeka, v ktorej Mojžiš stvárnil postavu Deda. Poslucháči si ho budú môcť vypočuť i v piatok (7. 2.) o 21.00 h prostredníctvom rozhlasovej adaptácie divadelnej hry Ivana Bukovčana Slučka pre dvoch a v dramatizácii prózy Boženy Slančíkovej–Timravy Ťažké položenie.

Spomienkové vysielanie bude aj v Rádiu Regina Banská Bystrica, ktoré v stredu o 15.00 h zaradí rozhlasovú hru Boženy Čahojovej-Bernátovej Zimné pastorále.