Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

SaS považuje možné zrušenie okrúhleho stola politických strán za chybu

Na snímke poslanec NR SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ako dodal, po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je na politikoch, aby prinášali spoločnosti pokoj. Deje sa však podľa neho pravý opak.

Bratislava 19. mája (TASR) - Strana SaS považuje možné zrušenie utorkového (21. 5.) okrúhleho stola politických strán v Prezidentskom paláci za chybu. TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

"Chceme byť súčinní pri vytvorení celospoločenského zmieru. Ak nechceme rozhádanú spoločnosť, rodiny či nevraživosť medzi susedmi, bez spoločnej komunikácie to nepôjde," uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Ako dodal, po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je na politikoch, aby prinášali spoločnosti pokoj. Deje sa však podľa neho pravý opak.

"Niektorí politici nepochopili výzvu tejto napätej doby. Donekonečna rozdeľujú spoločnosť, chrlia nenávisť, osobné útoky či vulgarizmy. Takto sa z miesta nikdy nepohneme," skonštatoval. Aj preto podľa neho SaS privítala iniciatívu spoločného rokovania lídrov politických strán, s ktorou prišli úradujúca hlava štátu Zuzana Čaputová a zvolený prezident Peter Pellegrini.

Pellegrini v nedeľu vyhlásil, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas. Ako komentoval, posledné dni a tlačové konferencie ukázali, že niektorí politici nie sú schopní základnej sebareflexie ani po takejto tragédii.

Čaputová označila možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. V aktuálnej situácii považuje za najdôležitejšie, aby nastal posun v upokojení situácie. Menej dôležité podľa nej je, či sa stretnutie uskutoční neskôr alebo na inom mieste.