Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

SaS: Útok na premiéra je útokom aj na štát a vnútornú bezpečnosť

Na snímke poslanec NR SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predsedníčka parlamentného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby Mária Kolíková (SaS) označila incident za útok aj na vnútornú bezpečnosť Slovenska.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. mája (TASR) - Útok na premiéra je útokom na štát, ako aj na vnútornú bezpečnosť Slovenska. Uviedol to predseda SaS Branislav Gröhling, jeho strana útok ostro odsudzuje. Predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) želá skoré uzdravenie.

"Útok na premiéra krajiny, nech už máme akýkoľvek názor, je útok aj na štát," povedal šéf SaS a vyzval spoločnosť na upokojenie. "Eskalácia, ktorá prebieha v spoločnosti, môže viesť k tomu, čo zažívame aj teraz," dodal. "To, že máme rôzne politické názory, je správne, môžeme si ich politicky vymieňať v pléne NR SR," uviedol Gröhling, no nechce, aby sa napätie "vmiešavalo" aj do spoločnosti.

Predsedníčka parlamentného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby Mária Kolíková (SaS) označila incident za útok aj na vnútornú bezpečnosť Slovenska. Zvažuje zvolanie mimoriadneho výboru, chce tak urobiť až po dohode s koaličnými poslancami.