Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

SAV hľadá generálneho riaditeľa Centra spoločenských činností SAV

Na snímke vchod do areálu Slovenskej akadémie vied (SAV) na Dúbravskej ceste v Bratislave Foto: TASR/Michal Svítok

Centrum spoločných činností SAV sídli v areáli SAV v Bratislave na Patrónke. Člení sa na osem organizačných zložiek.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Slovenská akadémia vied (SAV) hľadá generálneho riaditeľa Centra spoločných činností SAV. Žiadosť je potrebné poslať do 25. apríla. Informuje o tom SAV na svojom webe.

Minimálnym požadovaným kvalifikačným predpokladom na túto pozíciu je ukončené vysokoškolské vzdelanie najmenej druhého stupňa v študijnom odbore zodpovedajúcom predmetu činnosti organizácie. V prípade uchádzača, ktorý je cudzím štátnym príslušníkom, ide o akademický titul PhD. alebo jeho ekvivalent. Od úspešného uchádzača sa tiež požaduje minimálne päťročná riadiaca prax.

Centrum spoločných činností SAV sídli v areáli SAV v Bratislave na Patrónke. Člení sa na osem organizačných zložiek. Jeho súčasťou sú Encyklopedický ústav SAV, Kongresové centrum SAV Academia Stará Lesná, Kongresové centrum SAV Smolenice, Správa účelových zariadení SAV, Technicko-hospodárska správa ústavov spoločenských vied SAV v Bratislave, Archív SAV, VEDA, vydavateľstvo SAV a Výpočtové stredisko SAV. Má zhruba 200 zamestnancov. Podieľa sa i na národnom projekte - Národné kompetenčné centrum pre vysokovýkonné počítanie. Poskytuje služby nielen pre akadémiu, ale aj pre univerzity a širokú verejnosť.