Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Sexuálna výchova rozhádala poslancov J. Brocku a M. Poliačika

Foto: TASR/Martin Bauman

"Ja si vyprosím, aby ste mojim deťom vnucovali vaše sexuálne spôsoby. Ja vám moje nevnucujem," adresoval J. Brocka M. Poliačikovi.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Téma rodovej rovnosti vyústila do viacerých konfliktov medzi mužskými zástupcami občanov v parlamente. "Ja si vyprosím, aby ste mojim deťom vnucovali vaše sexuálne spôsoby. Ja vám moje nevnucujem," zaútočil v rozprave v pléne na Martina Poliačika (SaS) jeho kolega z opozičných lavíc Július Brocka (KDH).

Reagoval tak na Poliačikove slová o pozitívach sexuálnej výchovy na školách. "Vyrazili ste mi dych. Vy ste bezbrehý demagóg. Vyčítate mi, že na základe štatistík a dlhodobého pozorovania správania sa ľudí v súvislosti so sexuálnou ochranou sa snažím presadiť systém, ktorý pomáha," odkázal mu späť poslanec SaS.



Do diskusie sa zapojil aj ďalší muž z radov OĽaNO Štefan Kuffa. Ten konštatoval, že žena je pre neho rovnakým človekom ako muž, avšak nesúhlasí so súťažením medzi pohlaviami. "Role sú prirodzene dané," podotkol aj s príkladom z jeho minulosti, keď ženy fyzicky nezvládli kopať kanály rovnako ako muži.

"Toto je už vrchol ľadovca. My s nikým nechceme súperiť, ani nesúperime," reagovala ako jediná žena Jana Vaľová (Smer-SD), ktorú nedávno jej kolegovia z opozičných lavíc označili za amazonku. Poliačik sa zase snažil vysvetliť Kuffovi, že každú osobu treba posudzovať osobitne. "Ja mám susedku, ktorá má 120 kg a každý deň nosí ťažké veci na štvrté poschodie a verím, že by vykopala viac kanálov ako muž," dodal.