Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Slováci sa zo Svetových hier policajtov a hasičov vrátili s medailami

Na svojom Facebooku zverejnil Ladislav Noskovič medaily, ktoré získal na Svetových hrách policajtov a hasičov. Foto: Facebook - Ladislav Noskovič

Dvaja bratia, Ladislav a Erik Noskovičovci, urobili Slovensku v Amerike dobré meno.

Piešťany/Los Angeles 21. augusta (TASR/Teraz.sk) – Súrodenci – profesionálni hasiči z Piešťan Ladislav a Erik Noskovičovci úspešne reprezentovali Slovensko na Svetových hrách policajtov a hasičov v americkom Los Angeles.

Na podujatí, ktoré sa uskutočnilo od 7. do 16. augusta, sa zúčastnilo viac ako 8000 súťažiacich zo 65 krajín sveta. "V tejto konkurencii dosiahli Piešťanci vynikajúce výsledky," informovala dnes TASR Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR.

Ladislav Noskovič, ktorý pracuje ako vedúci oddelenia prevádzkovo-technického na Okresnom riaditeľstve (OR) HaZZ v Piešťanoch, si odniesol kompletnú medailovú zbierku. Zvíťazil v behu na 100 metrov s časom 11,60 sekundy, keď porazil domáceho bežca s časom 11,78 sekundy a Brazílčana s časom 11,86 sekundy. V disciplíne štafeta 4 x 100 metrov, ktorú odbehol spoločne s ruskými policajtmi, sa umiestnil na treťom mieste. Získal tiež striebornú medailu za druhé miesto v behu na 200 metrov s časom 24,02 sekundy.

Erik Noskovič, pracujúci na piešťanskom OR HaZZ ako vedúci družstva, súťažil v tlaku na lavičke, kde v kategórii do 83 kilogramov obsadil štvrté miesto s výkonom 155 kilogramov.