Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Pre severné okresy Slovenska platí výstraha pred dažďom

Foto: TASR/AP

V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok sa môže vyskytovať dážď s úhrnom zrážok od 20 do 40 milimetrov.

Bratislava 11. júna (TASR) - Výstraha prvého stupňa pred zrážkami platí v okresoch severného Slovenska do stredy (12. 6.) do 6.00 h. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke.

Meteorológovia predpovedajú, že v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok sa môže vyskytovať dážď s úhrnom zrážok od 20 do 40 milimetrov.

Hydrologická výstraha druhého stupňa platí naďalej na Dunaji v okresoch Komárno a Nové Zámky-juh. Prvý stupeň výstrahy platí pre okres Bratislava, Senec a Dunajská Streda. Prvý stupeň platí do stredy aj pre okresy, ktoré sa nachádzajú pri riekach Hron, (Levice-západ, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Zvolen); Ipeľ (Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Levice-východ) a Slaná (Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava).

Výška hladiny Dunaja v Komárne (722 cm) a Štúrove (702 cm) naďalej klesá. Jej výška stále zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity.