Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Slovenský Patriot chce v EP presadzovať suverénnu zahraničnú politiku

Na snímke Miroslav Radačovský. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Medzi ďalšie priority strany patrí aj diplomatické riešenie všetkých konfliktov a boj proti všetkým formám extrémizmu potláčajúcim základné práva a slobody.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Jednou z hlavých priorít, ktoré chcú kandidáti strany Slovenský Patriot presadiť v Európskom parlamente (EP), je suverénna zahraničná politika orientovaná na všetky svetové strany. Uviedol to jej predseda Miroslav Radačovský na pondelňajšej tlačovej besede v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu.

Zároveň deklaroval, že medzi ďalšie priority strany patrí aj diplomatické riešenie všetkých konfliktov a boj proti všetkým formám extrémizmu potláčajúcim základné práva a slobody. Spomenul aj potrebu reformy takzvanej Zelenej dohody (Green Deal).

Radačovský tiež prízvukoval, že Slovenský Patriot ponúka víziu spolupráce a politické súperenie. "Treba súťažiť, nie bojovať," vyhlásil.

Kandidátna listina je podľa jeho slov zostavená z odborníkov, ktorí sú zamestnaní a nikdy predtým sa neživili politikou.