Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Smer-SD: V. Stromček neodišiel pre komunikáciu s Marianom K.

Viktor Stromček, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

V trestnej veci, o ktorej mal Stromček s Marianom K. hovoriť, bola podľa hovorkyne Generálnej prokuratúry (GP) SR podaná obžaloba pre prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva.

Bratislava 20. mája (TASR) - Slová bývalého generálneho manažéra Smeru-SD Viktora Stromčeka, že zo svojho postu odišiel na základe vlastného rozhodnutia a nie pre komunikáciu s obvineným Marianom K. sa podľa Smeru-SD potvrdili. V reakcii na informácie prokuratúry to uviedol vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

"Ako uviedol Viktor Stromček v stanovisku z 15. 5. 2019, išlo o osobnú vec, keď sa snažil v časovej tiesni zohnať skúseného advokáta pre priateľa z detstva, ktorý bol napadnutý a utrpel stredne ťažké zranenia,"
povedal Mažgút.

V trestnej veci, o ktorej mal Stromček s Marianom K. hovoriť, bola podľa hovorkyne Generálnej prokuratúry (GP) SR Andrey Predajňovej podaná obžaloba pre prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva. "Obvinený bol uznaný za vinného v zmysle obžaloby a bol mu uložený peňažný trest. Trestný rozkaz nadobudol právoplatnosť," uviedla v pondelok.

Na verejnosť sa minulý týždeň dostala komunikácia medzi Stromčekom a Marianom K. Správy zachytili vyšetrovatelia protizločineckej jednotky NAKA z mobilu podnikateľa v trestnej veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.