Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

SNM odmieta, že by od rezortu dostalo zákaz pre výstavu D. Holubovej

Na archívnej snímke Bratislavský hrad, v ktorom sídli Slovenské národné múzeum (SNM) - Historické múzeum v Bratislave. Foto: TASR Jaroslav Novák

Výstava nie je zahrnutá vo výstavnom pláne SNM - Historického múzea na rok 2023, tzn., že ani nemohla byť cenzurovaná, uviedol riaditeľ SNM - Historického múzea Peter Barta.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) nedostalo od Ministerstva kultúry (MK) SR žiadne odporučenie ani zákaz, ktorý by sa mal týkať prípadných aktivít s tematikou LGBTIQ. Inštitúcia to uviedla pre TASR v reakcii na medializované informácie týkajúce sa výstavy fotografky Doroty Holubovej.

"SNM - Historické múzeum neviedlo oficiálnu komunikáciu s fotografkou Dorotou Holubovou o realizácii výstavy jej fotografií zo série Neskrývaná láska na Bratislavskom hrade. Výstava nie je zahrnutá vo výstavnom pláne SNM - Historického múzea na rok 2023, tzn., že ani nemohla byť cenzurovaná," uviedol riaditeľ SNM - Historického múzea Peter Barta.

Portál aktuality.sk informoval o statuse fotografky Doroty Holubovej na sociálnej sieti, v ktorom uvádza, že jej výstavu zakázali vo verejnoprávnej inštitúcii bez jej bližšieho spresnenia. Za zákazom malo byť podľa statusu odporúčanie ministerky kultúry SR Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS).