Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Na cestách treba jazdiť opatrne, pozor si treba dávať najmä na hmlu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Zjazdné by však mali byť všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty, cesty I. až III. triedy i horské priechody.

Bratislava 22. januára (TASR) - Na slovenských cestách treba naďalej jazdiť opatrne, vodiči by si mali dávať pozor najmä na hmlu. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) i Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V okolí Rusoviec je viditeľnosť do 50 m, hmlu s dohľadnosťou do 100 m hlásia z okolia Triblaviny, Šamorína, Veľkého Medera, Dunajskej Stredy, Lozorna a Šale. Podľa meteorológov však naďalej platí prvý stupeň výstrahy pred hmlou pre Bratislavský, Trnavský, Nitriansky a Trenčiansky kraj.

Zjazdné by však mali byť všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty, cesty I. až III. triedy i horské priechody. Informuje o tom portál zjazdnost.sk.

Snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 tony sú potrebné na ceste II/558 Stakčín - Ulič, na cestách III. triedy v obvode Stakčín a pre všetku dopravu na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá.

Celú zimnú sezónu sú uzavreté horské priechody (HP) Fačkov (úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom) pre vozidlá nad desať metrov, HP Veľké Pole (cesta II/512 Oslany - Cerová), HP Šútovce (cesta III/1774), HP Skýcov (II/511) pre vozidlá nad 3,5 tony.