Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO: Streľba vo firme v Dubnici nad Váhom: Dvaja mŕtvi

Budova firmy HF Najus Dubnica nad Váhom, kde sa strieľalo. Foto: Teraz.sk

Podľa štatutára spoločnosti HF Najus Róberta Regroviča okamžite po udalosti dostali všetci zamestnanci spoločnosti voľno.

Bratislava 17. júna (Teraz.sk/TASR) - Streľba v spoločnosti HF Najus v priemyselnom parku v Dubnici nad Váhom si vyžiadala dva ľudské životy. TASR to potvrdil Matúš Košara z advokátskej kancelárie, ktorá spoločnosť HF Najus zastupuje. „Môžem potvrdiť, že dnes sa stala mimoriadne tragická udalosť, pri ktorej tragicky zahynuli dve osoby. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžem poskytnúť ďalšie informácie k tejto udalosti,“ povedal Košara.

Podľa štatutára spoločnosti HF Najus Róberta Regroviča okamžite po udalosti dostali všetci zamestnanci spoločnosti voľno.

Podľa informácií od pracovníkov spoločnosti mal strieľať bývalý zamestnanec spoločnosti na majstra na montáži. Strelec, ktorého mali prepustiť zo zamestnania, ho zastrelil, následne zbraň obrátil proti sebe.



Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne zatiaľ neposkytlo žiadne konkrétne informácie. „Polícia momentálne vykonáva prvotné úkony, vzhľadom na to nebudeme poskytovať zatiaľ žiadne informácie,“ uviedol trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Ako informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Alena Krčová, výzvu na tiesňovú linku prijali o 9.01 h s tým, že došlo k zraneniu dvoch osôb. „Po príchode záchranárov na miesto však musel lekár skonštatovať smrť dvoch mužov,“ doplnila Krčová.

Prípady streľby na Slovensku za posledných päť rokov



27. marca 2015

Bratislava: Muž, ktorý vytiahol svoju zbraň v bratislavskej Rači, vystrelil minimálne 19-krát. Vyplynulo to z vyšetrovania polície. Streľba sa síce zaobišla bez zranení, 31-ročný Matej P. z Bratislavy však ohrozil okrem iných aj maloleté dieťa, ktoré vtedy sedelo v blízkom aute. Podozrivého policajti chytili v bytovom dome a odviezli. Pištoľ, z ktorej mal muž strieľať, policajti zaistili. Išlo o zbraň, ktorú mal muž v legálnej držbe.

9. apríla 2015

Bratislava: Štyroch mladíkov, ktorí v Bratislave strieľali airsoftovou zbraňou na ľudí, vyšetrovateľ obvinil z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Policajtom volalo predpoludním viacero ľudí s tým, že neznáme osoby z tmavého SUV s bratislavskou značkou strieľajú na okoloidúcich na rôznych miestach Bratislavy.

9. mája 2016

Veľký Meder: Colníci pri obci Veľký Meder zadržali štyri autá s migrantmi, ktoré prišli z Maďarska. Jedno z vozidiel údajne odmietalo zastaviť a po následnej streľbe bola postrelená jedna z migrantiek, 26-ročná žena zo Sýrie.

2. augusta 2016

Trnava: Trnavskí policajti museli zasahovať voči agresívne jazdiacemu vodičovi. Za volantom sedela 21-ročná M. z Hlohovca - Šulekova, ktorá utrpela strelné poranenie hrudníka a ucha. Ďalšia, 16-ročná N. z Trnavy, mala strelné poranenie ramena, ostatné dve spolujazdkyne neboli zranené. Policajti použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto.

31. mája 2017

Bratislava: K streľbe došlo krátko pred 12.45 h na Komárnickej ulici v Bratislave. Vo firme zastrelil svojho spoločníka muž, ktorý následne obrátil zbraň aj proti sebe. Dôvodom bol dlh vo výške približne 20.000 eur.

18. júna 2017

Nová Baňa: Sedemnásťročný mladík zomrel po streľbe policajtov na unikajúce auto neďaleko Novej Bane. Udalosť sa stala po tom, ako policajná hliadka prenasledovala unikajúce auto, ktorého vodič, 19-ročný Michal z okresu Zlaté Moravce, odmietol zastaviť. Vodič nereagoval na znamenia ani na varovné výstrely do vzduchu. Policajti strelili miesto do pneumatiky do kufra auta a strela tak zasiahla spolujazdca.

6. júna 2018

Nitra: V budove Okresného úradu v Nitre sa strieľalo, krátko pred deviatou hodinou 65-ročný muž počas prerokúvania priestupku mal vybrať zbraň a vystreliť. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky. Pri streľbe nikto neutrpel zranenie. Podozrivého muža policajti zadržali a odzbrojili.

25. júna 2018

Banská Bystrica: Jedného z pätice pracovníkov banskobystrickej mestskej spoločnosti Zares, ktorí kosili trávu na sídlisku Sásová, postrelili približne o 14.00 h do ruky zo vzduchovej zbrane. Keďže útok mali sprevádzať extrémistické prejavy, situáciu preverovala aj Národná kriminálna agentúra (NAKA).

27. februára 2019

Spišská Nová Ves: V jednej zo základných škôl v Spišskej Novej Vsi sa strieľalo. Chlapec vystrelil na svojho spolužiaka zo strelnej zbrane, maloletého pacienta so zranením hlavy previezli po prvotnom ošetrení do miestnej nemocnice. K incidentu došlo na streleckom krúžku.

22. mája 2019

Bratislava: Na Holíčskej ulici v bratislavskej Petržalke došlo krátko pred 16.00 h k streľbe. Zranil sa pri nej muž, ktorý bol prevezený do Univerzitnej nemocnice Bratislava. Polícia po 43-ročnom údajnom strelcovi z Petržalky vyhlásila mimoriadne pátranie, muža však našla mŕtveho. Pravdepodobne spáchal samovraždu.

31. mája 2019

Bratislava: Na Obchodnej ulici v Bratislave sa strieľalo, záchranári ošetrili tri osoby vrátane neplnoletého dievčaťa. Tesne pred piatkovou streľbou na Obchodnej ulici v Bratislave bol zranený policajt, na ktorého sa vrhol útočník. Treťou poranenou osobou bolo 15-ročné dievča, ktoré náhodne zasiahla strela pri zásahu.