Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ŠTS rozhodol o vzatí do väzby Františka P., ten podal sťažnosť

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa informácií portálu noviny.sk je obvineným advokát František P. Ostatné zadržané osoby boli podľa polície prepustené na slobodu.

Bratislava 25. mája (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) rozhodol o vzatí do väzby obvineného Františka P., ktorého polícia obvinila po štvrtkovej (23. 5.) akcii "Plukovník". TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, rozhodol o vzatí do väzby obvineného Františka P. Dôvodom väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Obvinený podal proti tomu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd Slovenskej republiky," uviedla Kudjáková.

Obvinenie Františka P. bolo výsledkom policajnej akcie "Plukovník". "Vyšetrovateľ protizločineckej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil muža z trestného činu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd a z prechovávania a rozširovania extrémistických materiálov," uviedla polícia.

Podľa informácií portálu noviny.sk je obvineným advokát František P. Ostatné zadržané osoby boli podľa polície prepustené na slobodu.