Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Študenti môžu získať 600 eur za najlepšiu diplomovku o vodárenstve

Záujemcov, ktorí úspešne obhájili svoju záverečnú prácu, musí prihlásiť vedúci katedry alebo ich školiteľ najneskôr do 9. júla 2012.

Bratislava 6. mája (TASR) - Vysokoškoláci, ktorí tento rok písali bakalársku alebo diplomovú prácu na tému vodárenstva alebo vodného hospodárstva, sa môžu zapojiť do súťaže a vyhrať finančnú odmenu.

Záujemcov, ktorí úspešne obhájili svoju záverečnú prácu, musí prihlásiť vedúci katedry alebo ich školiteľ najneskôr do 9. júla 2012. Práce bude hodnotiť päťčlenná hodnotiaca komisia, a to na základe kritérií originality a aktuálnosti témy, využiteľnosti a aplikovateľnosti výsledkov práce v praxi, kvality metodologických postupov, úrovne práce s bibliografickými zdrojmi, formálnej stránky práce a výstupov z práce v podobe prednášok, článkov, publikácií a podobne.

Víťazi oboch kategórií budú slávnostne ocenení 5. septembra 2012 na otvorení nového školského roka vzdelávacieho programu Modrá škola - voda pre budúcnosť. Autori najúspešnejších záverečných prác získajú v oboch kategóriách čestné uznania a finančnú odmenu. Víťaz dostane 600 eur, druhé miesto bude ocenené 300 eurami a tretie 150 eurami.

"Cieľom súťaže je poukázať na zvýšenú potrebu nových vysokokvalifikovaných odborníkov pre problematiku vodárenstva a vodného hospodárstva, ako aj na potrebu priblíženia univerzitných pracovísk k praxi a nadviazaniu vzájomne výhodnej spolupráce," informovala Barbora Kmeťková z občianskeho združenia Mladí vedci Slovenska.

Súťaž organizuje Bratislavská vodárenská spoločnosť prostredníctvom programu Modrá škola - voda pre budúcnosť.