Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Súd rozhoduje o vzatí do väzby podnikateľov Sergeja a Alexandra S.

Na snímke eskorta privádza do budovy súdu Alexandra S. (vľavo). Foto: TASR/Dušan Hein

Polícia podnikateľov obvinila z korupcie.

Banská Bystrica 17. apríla (TASR) – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku – pracovisko Banská Bystrica, momentálne rozhoduje o vzatí do väzby podnikateľov Sergeja a jeho syna Alexandra S.

Polícia ich zadržala v pondelok 15. apríla a obvinila z korupcie.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil dve osoby z trestného činu podplácania. Za to, že mali sľúbiť úplatok vo výške 100.000 eur, im hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v tejto chvíli poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla k prípadu pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Andrea Dobiášová.

Obvinení podnikatelia sa s úradníčkou údajne dohadovali na provízii

Obvinení podnikatelia Sergej a Alexander S. sedia v kancelárii so štátnou úradníčkou a dohadujú sa o jej provízii za vratky na daniach. Videozáznam údajne z roku 2010 s týmto obsahom dnes odvysielala televízia Markíza vo svojej hlavne spravodajskej relácii.

Z celkovej sumy troch miliónov, má úradníčka dostať 290.000 eur. Polícia pre televíziu autenticitu videozáznamu nemohla potvrdiť. "K dôkazom, ktoré sú predmetom spisového materiálu, sa nie je možné vyjadrovať, preto nemôžeme autenticitu tohto záznamu ani potvrdiť, ani vyvrátiť," povedal Markíze hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Fotogaléria: Sergej a Alexander S.


Video: ŠTS v B.Bystrici rozhoduje o väzbe pre Sergeja a Alexandra S.