Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Pojednávanie s Miroslavom M. odročili, jeho obhajca neprišiel

Na snímke obžalovaný pre útok na vyšetrovateľa Policajného zboru Miroslav M. prichádza na súdne pojednávanie v Bratislave 17. júla 2018. Foto: TASR/Jakub Kotian

Ďalší termín stanovil sudca na 4. septembra. Miroslav M. je obžalovaný pre útok na vyšetrovateľa Policajného zboru.

Bratislava 17. júla (TASR) - Hlavné pojednávanie s Miroslavom M., považovaným v minulosti za silného muža slovenského podsvetia, bolo v utorok na Okresnom súde Bratislava I odročené. Dôvodom bola neprítomnosť obhajcu obžalovaného, ktorý absenciu zdôvodnil čerpaním dovolenky. Ďalší termín stanovil sudca na 4. septembra. Miroslav M. je obžalovaný pre útok na vyšetrovateľa Policajného zboru.

Pojednávanie malo pokračovať po roku a pol. List o ospravedlnení obhajcu bol okresnému súdu doručený ešte 12. júla, sudca sa s nim oboznámil v pondelok (16.7.). Obžalovaného priviezla na pojednávanie eskorta z Banskej Bystrice, kde si odpykáva trest odňatia slobody. Otázku, či si chcel len urobiť výlet, označil Miroslav M. za absurdnú.

Na základe rozhodnutia súdu v českom Zlíne si Miroslav M. v minulosti odpykával časť desaťročného trestu odňatia slobody za vydieranie podnikateľov. Na Slovensku, okrem v utorok prerokovávaného útoku na verejného činiteľa, čelil stíhaniam aj pre ďalšie trestné činy na súdoch v Trenčíne a Považskej Bystrici.

Okresný súd sa mal v utorok venovať prípadu, ktorý sa stal v roku 2009 v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Bratislave. Podľa obžaloby mal vtedy Miroslav M. udrieť päsťou do hlavy policajného vyšetrovateľa. Obžalovaný svoju vinu popiera. V súčasnosti je už vo väzení na Slovensku, české orgány ho totiž vydali do SR.