Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša sumár vládou prerokovaných zákonov.

Bratislava 6. marca (TASR) - Na cielenú revíziu plánu obnovy bolo predložených asi 50 návrhov, pričom ide asi o jednu štvrtinu zo všetkých míľnikov a cieľov. Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) vyhodnotila 12 z nich ako vhodných na úpravu a 38 návrhov ako nerelevantných. Vyplýva to zo Správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR z dielne vicepremiéra pre eurofondy a plán obnovy Petra Kmeca (Hlas-SD), ktorú v stredu schválila vláda.





Bratislava 6. marca (TASR) - Vláda odvolala Pavla Gašpara z funkcie štátneho tajomníka Ministerstva spravodlivosti (MS) SR. Kabinet o tom rozhodol na stredajšom rokovaní.





Bratislava 6. marca (TASR) - Nominant exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) Ján Rudolf končí na čele Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR. Vláda ho na stredajšom zasadnutí odvolala z funkcie predsedu SŠHR a na toto miesto od štvrtka (7. 3.) vymenovala manažéra právneho odboru Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb Slavomíra Šoffu.





Bratislava 6. marca (TASR) - Vláda schválila ďalšiu úpravu Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP). Nariadením sa reálne presunú príjmy Environmentálneho fondu z poplatkov za užívanie vôd na účet podniku.





Bratislava 6. marca (TASR) - Od vstupu Slovenska do Európskej únie (EÚ) chýba ucelená stratégia cieľavedomého presadzovania Slovákov v európskych inštitúciách. SR tak patrí medzi najslabšie zastúpené členské štáty, pokiaľ ide o obsadzovanie riadiacich a rozhodovacích pozícií. Vyplýva to z Výročnej správy o členstve Slovenskej republiky v Európskej únii za rok 2023, ktorú schválila vláda na svojom stredajšom zasadnutí.





Bratislava 6. marca (TASR) - Slovensko chce aj tento rok pomáhať zlepšovať humanitárnu situáciu na Ukrajine, najmä pomôcť s jej odmínovaním. Rovnako plánuje pokračovať v rozvojových aktivitách pomáhajúcich partnerským krajinám čeliť globálnym krízam. Vyplýva to z návrhu zamerania dvojstrannej rozvojovej spolupráce SR na rok 2024, ktorý v stredu schválila vláda.





Bratislava 6. marca (TASR) - Na poste splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti nahradí Filipa Vagača Simona Zacharová. Personálnu výmenu schválil kabinet na stredajšom rokovaní.