Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Po sviatkoch čaká dopravu opäť nápor ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Najviac ľudí vo vlakoch a autobusoch odhadujú dopravcovia v pondelok (1.4.) vo večerných hodinách a v utorok (2.4.) od rána až do popoludnia.

Bratislava 31. marca (TASR) - Po Veľkej noci zažije doprava na Slovensku opäť nápor cestujúcich. Najviac ľudí vo vlakoch a autobusoch odhadujú dopravcovia v pondelok (1.4.) vo večerných hodinách a v utorok (2.4.) od rána až do popoludnia. Radia preto cestujúcim, ktorí sa budú vracať z východného či stredného Slovenska späť do Bratislavy, aby si kúpili lístky čo najskôr. Najlepšie aj s miestenkami.

"Odporúčame cestujúcim zakúpiť si lístok cez internet, vyhnú sa tak radom pri pokladniciach," doplnila riaditeľka odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Slavomíra Šubrtová.

Už pred sviatkami pritom železničný dopravca hlásil, že na pondelok sa najrýchlejšie vypredávajú miesta v Inter City (IC) vlaku Rysy, ktorý odchádza z Košíc o 13.28 h, a v IC vlaku Kriváň s odchodom z Košíc o 17.28 h. Z ostatných vlakov bol najväčší záujem o expresný spoj Chopok, ktorý vyráža z Košíc o 15.28 h, a o nočný rýchlik Zemplín s odchodom z Humenného o 21.40 h.

Na utorok už boli pred Veľkou nocou takmer úplne vypredané miesta v IC vlakoch, ktoré odchádzajú z Košíc o 9.28 h, 13.28 h a o 17.28 h. Z rýchlikov sa najviac obsadzovali sedadlá vo vlaku Považan, ktorý odchádza z Košíc o 14.15 h, v rýchliku Spišan s odchodom z Košíc o 12.15 h, a vo vlaku Ružín s odchodom z Košíc 16.15 h. Ten už mal len pár voľných miest. Osobný železničný dopravca pritom pridáva v pondelok päť posilových vlakov a v utorok vypraví jeden posilový spoj navyše.

Kúpiť si lístok aj s miestenkou čo možno najskôr odporúčajú aj autobusoví dopravcovia. Bratislavský Slovak Lines mal pred sviatkami na pondelkové spoje ešte dostatok voľných miest. V utorok už boli miesta len v autobusoch, ktoré idú neskôr večer. "Situácia s voľnými lístkami sa však môže rýchlo zmeniť," upozornila hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.