Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

MÉDIÁ: Na portáli Teraz.sk ponúka TASR porovnávač preferencií strán

Teraz.sk Foto: Teraz.sk

Portál Teraz.sk dnes doplní aj ďalší agregátor sociálnych sietí. Po Politikoch na facebooku a Zahraničí na Twitteri pribudnú Športovci na facebooku.

Bratislava 15. decembra (TASR) – Po agregátoroch sociálnych sietí prináša TASR na portáli Teraz.sk porovnávač prieskumov predvolebných preferencií politických strán s názvom Volebné preferencie. Ide o ďalší nekomentovaný produkt, ktorý má verejnosti pomôcť pri sledovaní politického vývoja.

„Prieskumy sú dôležitým nástrojom pre politikov, novinárov i pre verejnosť. Ponúkame ich ako užitočný sumár faktov, interpretácie nech si urobí každý sám,“ konštatuje generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.

Volebné preferencie
Foto: Teraz.sk


„Po agregátore sociálnych sietí Facebook a Twitter ide o ďalšiu aplikáciu, ktorá na jednom mieste v inteligentnom prostredí ponúka užitočné informácie,“ uvádza riaditeľ stratégií TASR Vladimír Puchala. „Je to výsledok práce nášho inovačného tímu. Môžem len konštatovať: prieskumy sa stali skutočnosťou. Nenastavujeme zrkadlo agentúram. Prinášame súhrn verejne prístupných dát,“ dodáva.

Aplikácia umožňuje pozrieť si na jednom mieste dlhodobý vývoj preferencií na úrovni konkrétnych politických subjektov a v kontexte verejne prístupných dát štyroch agentúr, Focusu, MEDIAN SK, AKO a Polis. Zároveň je možné sledovať aj jednotlivé prieskumy, zverejnené agentúrami v konkrétnom čase. Čitateľ si môže vybrať agentúru, konkrétny prieskum a ak označí stranu, v grafe sa mu rozbalí vývoj jej preferencií za posledný rok z hľadiska údajov všetkých štyroch agentúr.

Volebné preferencie.
Foto: Teraz.sk


Prieskumy podpory politických strán nájdete TU: Volebné preferencie


Portál Teraz.sk dnes doplní aj ďalší agregátor sociálnych sietí. Po Politikoch na facebooku a Zahraničí na Twitteri pribudli Športovci na facebooku.