Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

VIDEO: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom na zámku

Na snímke prezidentka Zuzana Čaputová (vpravo) pri prehliadke výstavy Tomáša Garriqua Masaryka na zámku Topoľčianky. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zámok v Topoľčiankach je podľa slov prezidentky jedným zo symbolov našej štátnosti.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Topoľčianky 17. apríla (TASR) - Symbolicky v bývalom letnom sídle prvého československého prezidenta Tomáša Garrigua Masaryka v Topoľčiankach sa s Nitrianskym krajom rozlúčila dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová. Po prezidentských voľbách začala podľa vlastných slov rozlúčkové návštevy nielen v partnerských krajinách, ale aj rôznych kútoch Slovenska.

Rozlúčku s Nitrianskym krajom začala prezidentka vo Vrábľoch stretnutím s vedením mesta a najdôležitejšími zamestnávateľmi v regióne. V obci Klasov navštívila Zariadenie sociálnych služieb Kreativ Klasov. Určené je pre klientov rôzneho veku a s rôznymi diagnózami. "Odborníkmi je hodnotené ako jedno z najkvalitnejších," skonštatovala Čaputová.



Zámok v Topoľčiankach je podľa slov prezidentky jedným zo symbolov našej štátnosti. "Je mi ľúto, že nie je k dispozícii na rôzne štátne návštevy, podobne ako sú v Českej republike Lány. Bol by vhodným miestom aj na reprezentačné účely," skonštatovala. Zároveň ocenila, že zámok je otvorený verejnosti.

Hlava štátu na sociálnej sieti neskôr dodala, že na budúci týždeň bude úradovať z Košíc. "Navštívim aj viaceré iné mestá a obce na východnom Slovensku," priblížila.