Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Trestné stíhanie pre smrť Lucky prekvalifikovali na vraždu

Policajti našli telo malej Lucky v byte, v ktorom bývala jej rodina v septembri minulého roku. V tom čase bola približne tri roky po smrti.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Polícia prekvalifikovala trestné stíhanie Juraja H. a jeho manželky Alexandry H., matky nebohej Lucky, z týrania blízkej osoby na obzvlášť závažný zločin vraždy. TASR to potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Ako prvý o tom informoval spravodajský portál noviny.sk. Podľa hovorkyne bližšie informácie vzhľadom na štádium trestného konania, nie je možné poskytnúť.

Polícia najskôr obvinila Juraja H. z týrania, neskôr v tomto prípade obvinila aj Alexandru H. Otčim dievčatka sa chcel s prokurátorom dohodnúť a výmenou za priznanie dostať nižší trest. Bratislavská Krajská prokuratúra vypracovala dohodu o vine a treste, poslala ju na súd, avšak nakoniec ju na príkaz Generálnej prokuratúry (GP) SR stiahla. "Zároveň bol vydaný pokyn na doplnenie dokazovania v prípravnom konaní, so zameraním aj na ustálenie právnej kvalifikácie skutku a preskúmanie primeranosti dohodnutého trestu," informovala v auguste hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová.

Policajti našli telo malej Lucky v byte, v ktorom bývala jej rodina v septembri minulého roku. V tom čase bola približne tri roky po smrti.