Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO: V. Stromček už nie je generálnym manažérom Smeru-SD

Na archívnej snímke Viktor Stromček. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Stromček sa stal generálnym manažérom strany vlani. Vo funkcii vystriedal ministra sociálnych vecí Jána Richtera.

Bratislava 15. mája (TASR) - Viktor Stromček už nie je generálnym manažérom strany Smer-SD. Potvrdil to pre TASR. Vedeniu svoj odchod oznámil minulý týždeň. Stromček zároveň odmieta špekulácie médií o dôvodoch odchodu.

"Už v roku 2015 som oznámil, že po úspešnej realizácii najväčšieho investičného projektu v strednej Európe odídem v roku 2018 z verejného života do súkromnej sféry. Po dohode s vedením strany Smer-SD na jeseň minulého roku som svoj odchod z politiky oddialil na obdobie po skončení sa a vyhodnotení prezidentských volieb," vysvetlil pre TASR s tým, že svoje pôsobenie na pozícii generálneho manažéra strany ukončil 30. apríla.

"Taká je skutočnosť a všetky iné dôvody, s ktorými prišli niektoré médiá, sú čistými špekuláciami postavenými na vode," podotkol. TV Markíza informovala o komunikácii Stromčeka s podnikateľom Marianom K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Stromček sa stal generálnym manažérom strany vlani. Vo funkcii vystriedal ministra sociálnych vecí Jána Richtera. Stromček bol predtým štátnym tajomníkom ministerstva dopravy a tiež splnomocnencom vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov.


P. Pellegrini: V. Stromček požiadal o uvoľnenie z funkcie v Smere-SD sám



O uvoľnenie z funkcie generálneho manažéra strany Smer-SD požiadal Viktor Stromček osobne na poslednom rokovaní predsedníctva strany. Potvrdil to premiér a podpredseda strany Smer-SD Peter Pellegrini počas stredajšieho výjazdového rokovania vlády v Trebišove s tým, že o jeho nástupcovi sa na spomínanom predsedníctve nehovorilo.



„Bolo to jeho slobodné rozhodnutie, išlo akoby o oznámenie z jeho strany. Myslím, že v zmysle našich stanov spadá toto rozhodnutie do kompetencie samotného predsedu strany. Neviem, či k tomu aktu už došlo, ale môžem potvrdiť, že oficiálne takáto vec na predsedníctve zaznela,“ povedal.

Predpokladá, že Stromček si s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom dohol termín, ku ktorému odíde zo svojej funkcie.

Podľa premiéra Stromček nepožiadal o uvoľnenie z funkcie na základe nejakej politickej udalosti. „Z jeho úst som naozaj skôr cítil nejaký ľudský dôvod,“ spresnil premiér Pellegrini.

Predseda vlády tvrdí, že nevie o komunikácii Stromčeka s podnikateľom Marianom K., obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, čo je podľa medializovaných informácií dôvodom jeho odchodu z funkcie. „Môžem 100-percentne potvrdiť, že na rokovaní predsedníctva o takomto niečom nepadlo ani len slovko,“ uzavrel.

R. Ficovi je ľúto, že V. Stromček končí v politike


Predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi je ľúto, že Viktor Stromček končí v politike. Uviedol to v stanovisku, v ktorom zároveň odmietol špekulácie o dôvodoch Stromčekovho odchodu z postu generálneho manažéra Smeru-SD.

"Viktor Stromček po úspešnom ukončení projektu automobilky v Nitre, za ktorý zodpovedal, odmietal akékoľvek iné nominácie a jasne avizoval svoj odchod do súkromnej sféry. Ako predsedovi strany Smer- SD je mi ľúto, že Viktor Stromček svoje predstavy o odchode z politiky naplnil," uviedol Fico.

Stromčekovi ďakuje za vykonanú prácu na štátnej alebo straníckej úrovni. "Rovnako odmietam rôzne smiešne špekulácie o iných dôvodoch ukončenia politickej kariéry Viktora Stromčeka. Je to opäť urputná snaha vyrobiť z úspešného životného príbehu kauzu, ktorá má uškodiť strane Smer-SD," uzavrel Fico. V médiách sa spomína Stromčekova komunikácia s podnikateľom Marianom K., obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Stromček minulý týždeň oznámil vedeniu Smeru-SD, že končí na pozícii generálneho manažéra strany. Uviedol, že svoj zámer odísť z verejného života do súkromnej sféry po úspešnej realizácii najväčšieho investičného projektu v strednej Európe avizoval už v roku 2015. Medializované informácie o dôvodoch jeho odchodu pre kontakty s Marianom K. Stromček odmietol.

Stromček sa stal generálnym manažérom strany vlani. Vo funkcii vystriedal ministra sociálnych vecí Jána Richtera. Stromček bol predtým štátnym tajomníkom ministerstva dopravy a tiež splnomocnencom vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov.