Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V Technopole je policajná razia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

Ešte aj dnes v týchto hodinách prebiehajú zaisťovacie úkony v Technopole, súvisí to so známou vecou, ktorá sa týka sporu medzi majiteľmi danej spoločnosti, uviedol policajný prezident T. Gašpar.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Polícia zasahuje v centrále spoločnosti Technopol v bratislavskej mestskej časti Petržalka a vykonáva v nej zaisťovacie úkony. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

„Národná jednotka finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru v uvedenom objekte vykonáva zaisťovacie úkony v zmysle Trestného poriadku. V súčasnej dobe ale nie je možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie,“ povedal Wäldl pre TASR.

O policajnej akcii informoval portál aktuality.sk s tým, že súvisí s kauzou Technopol, ktorá vypukla koncom roka 2016.

"Ešte aj dnes v týchto hodinách prebiehajú zaisťovacie úkony v Technopole, súvisí to s mediálne známou vecou, ktorá sa týka sporu medzi majiteľmi danej spoločnosti," potvrdil pre Aktuality.sk dôvody zásahu policajný prezident Tibor Gašpar.

Podľa jeho slov ide o zaisťovanie listinných dôkazov a nosičov informácií, nešli tam zadržať žiadne osoby.

Ľudia blízki známemu podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi v priebehu niekoľkých dní dokázali prevziať firmu Technopol Servis a previesť jej nehnuteľnosti na katastri hneď dvakrát tak, aby sa dostali mimo dosahu pôvodných majiteľov. Podľa portálu Aktuality.sk na ovládnutie firmy poslúžili akcie, ktoré nadobudla Denisa Pávková, manželka dlhoročného šéfa firmy Pavla Páveka. Bolo to v čase ich manželskej krízy. Polícia už predtým Pávkovú obvinila zo sprenevery akcií firmy Technopol Servis. Napriek tomu údajne ukradnuté akcie stačili na prepis firmy.

Advokátska kancelária Taylor Wessing, ktorá zastupuje pôvodné vedenie firmy Technopol Servis a jej akcionárov, prostredníctvom partnera Radovana Palu uviedla, že na základe im dostupných informácií a dokumentov vychádzajú z predpokladu, že v tejto veci sa angažuje aj Marián Kočner.