Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 29. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Rokovanie vlády
(Bratislava)

Vláda dnes bude rokovať na pôde Národnej banky Slovenska na pozvanie guvernéra Petra Kažimíra. Ministri a členovia Bankovej rady budú hovoriť najmä o aktuálnych finančných a ekonomických otázkach. Bankový sektor na Slovensku napríklad od začiatku tohto roka trápi vyšší bankový odvod, ktorý kritizovala aj NBS.



Kauza šekov pre chudobných
(Pezinok)

Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes bude pojednávať v kauze kontroverzných šekov pre chudobných . Pred súd predstúpi predseda ĽSNS Marian K. Obvinený je z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Ide o prípad, kedy Marian K. odovzdal rodinám finančný dar vo výške 1488 eur, pričom toto číslo je používanou symbolikou nacistov.

Podpora exportu a inovácií
(Bratislava)

Dnes sa uskutoční prvé tohtoročné rokovanie Rady vlády na podporu exportu a investícií. Viesť ho bude minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a minister hospodárstva Peter Žiga. Členovia rady prerokujú správu o výsledkoch prieskumu o vplyve inovácií a nástrojov na podporu exportu. Ďalším bodom programu bude výročná Správa o stave a výsledkoch ekonomickej diplomacie. Rada sa bude zaoberať aj prípravou slovenskej účasti na EXPe v Dubaji a vznikom exportnej databázy slovenských potravinárskych spoločností.

Brexit a firmy
(Bratislava)

Zamestnávatelia vycestujú ešte pred uskutočnením Brexitu do Londýna. Návštevu Spojeného kráľovstva organizuje Americká obchodná komora na Slovensku a IT Asociácia Slovenska v spolupráci so slovenským veľvyslanectvom v Británii. Určená je pre všetkých, ktorí zvažujú návrat domov a hľadajú dobre platenú prácu, ktorá adekvátne ohodnotí ich talent a schopnosti.

Nový druh maku
(Prešov)

Výskumníkom z Katedry ekológie na Prešovskej univerzite sa podarilo vyšľachtiť novú odrodu maku siateho, ktorú už aj zaregistrovali. Dostala názov Azurit . Podľa výskumníkov ide o odrodu, ktorá má lepšie parametre úrody akvality ako registrované odrody. O novej plodine budú hovoriť výskumníci na dnešnej tlačovej konferencii.


Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:











Listen to Stitcher