Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Víťazmi Majstrovstiev SR v hasičskom športe sú hasiči z Popradu

Na snímke víťazi z Popradu. Foto: Facebook Prezídium Hasičského a záchranného zboru

Majstrovstvá sa konali v areáli Prešovskej univerzity v Prešove.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Víťazmi 47. ročníka Majstrovstiev SR v hasičskom športe sa stali hasiči z Popradu. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Križanová doplnila, že slovenských reprezentantov teraz čakajú Majstrovstvá sveta v hasičskom športe, ktoré sa budú konať v septembri v ruskom Saratove.

"V celkovom bodovaní sa na prvom mieste umiestnilo družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade, druhé miesto obsadili hasiči z Okresného riaditeľstva HaZZ v Martine a na tretej priečke sa umiestnilo Okresné riaditeľstvo HaZZ v Čadci," spresnila Križanová.

Majstrovstvá sa konali v areáli Prešovskej univerzity v Prešove. Medaily a ceny víťazom odovzdali prezident HaZZ Alexander Nejedlý, prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) SR Pavol Ceľuch, riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach Jozef Fedorčák a riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Ján Goliaš.

Prvýkrát na majstrovstvách Slovenska súťažilo aj družstvo dobrovoľných hasičov z Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Kúty, ktorí získali pohár prezidenta DPO SR. "Družstvo DHZ Kúty sa neoficiálne v hodnotení družstiev umiestnilo na tretom mieste," uzavrela Križanová.