Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Rekonštrukcia Univerzitnej nemocnice Bratislava dostala zelenú

Na archívnej snímke vchod do Univerzitnej nemocnice Bratislava. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pripomína, že vek jednotlivých budov UNB je viac ako 40 rokov, čo sa výrazne odráža v ich technickom stave a dispozičnom usporiadaní.

Bratislava 3. júla (TASR) – Rekonštrukcia a modernizácia Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB)v Ružinove dostala zelenú. Na svojom stredajšom zasadnutí ju schválila vláda SR. Celkové predpokladané investičné náklady s časťou zdravotníckeho a nezdravotníckeho vybavenia sú vo výške približne 86 miliónov eur s DPH.

"Hlavným cieľom rekonštrukcie a modernizácie UNB Ružinov je zabezpečenie riadených tokov všetkých zložiek tvoriacich komplex nemocnice tak, aby bola dosiahnutá čo najefektívnejšia prevádzka. Modernizácia nemocnice je zameraná aj na zvýšenie komfortu pacienta a zlepšenie pracovného prostredia pre personál nemocnice," informuje schválený materiál.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v materiáli pripomína, že vek jednotlivých budov UNB je viac ako 40 rokov, čo sa výrazne odráža v ich technickom stave a dispozičnom usporiadaní. Stavby počas svojej životnosti neprešli rozsiahlejšími rekonštrukciami a modernizáciou, čo spôsobuje vysoké prevádzkové náklady, časté havárie a opravy. Rekonštrukcia sa má realizovať za plnej prevádzky nemocnice.

Projekt by mal byť dokončený približne v roku 2024.