Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

R. Fico sa vo štvrtok opäť stretol s P. Pellegrinim

Na snímke predseda strany SMER-SD Robert Fico počas tlačovej konferencie v Bratislave 1. októbra 2023. Foto: TASR - Pavol Zachar

Fico aj Pellegrini už absolvovali rozhovory s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ktorá v pondelok (2. 10.) poverila Fica ako lídra víťaznej strany v parlamentných voľbách zostavením vlády.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Šéf Smeru-SD Robert Fico sa vo štvrtok stretol s lídrom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim. TASR to potvrdila hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková. Nešlo o prvé rokovanie lídrov, zišli sa už v utorok (3. 10.).

Fico aj Pellegrini už absolvovali rozhovory s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ktorá v pondelok (2. 10.) poverila Fica ako lídra víťaznej strany v parlamentných voľbách zostavením vlády. Dala mu na to 14 dní. Fico v utorok na sociálnej sieti informoval, že pri rokovaní s preferovanými koaličnými partnermi nenarazil na zásadné programové rozdiely.

Pellegrini sa s hlavou štátu zišiel v utorok. Vtedy novinárom povedal, že predsedníctvo Hlasu-SD zatiaľ nevylúčilo ani jeden z dvoch variantov prípadnej novej vlády. Rokovať chcel najprv s víťazom volieb. V prípade neúspechu rokovaní s víťaznou stranou je Pellegrini pripravený sadnúť si za rokovací stôl aj s potenciálnou štvorkoalíciou v zostave Progresívne Slovensko (PS), Hlas-SD, KDH a SaS.

Neformálne rozhovory vedie aj predseda PS Michal Šimečka, jeho hnutie skončilo vo voľbách na druhej priečke. Prezidentka bude pokračovať v sérii povolebných stretnutí na budúci týždeň. V pondelok (9. 10.) sa má zísť s lídrom SNS Andrejom Dankom a šéfom SaS Richardom Sulíkom.