Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vylepšené aplikácie zobrazujú majetok a prepojenia politikov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa zástupcov občianskeho združenia medzi kandidátmi na prezidenta vedie v počte nehnuteľností Štefan Harabin, nasleduje Zuzana Čaputová a Robert Mistrík.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Platforma verejne.digital, ktorú vytvorilo občianske združenie (OZ) Chcemvediet.sk, spúšťa nové verzie svojich aplikácií Profil a Prepojenia. Umožňujú zobraziť verejne dostupné informácie o poslancoch Národnej rady SR a ďalších funkcionárov z rôznych štátnych registrov (napríklad obchodného registra, registra právnických osôb, registra partnerov verejného sektora) na jednom mieste.

Tiež tam možno nájsť interaktívnu vizualizáciu prepojení medzi osobami a firmami. Najnovšie aplikácie zobrazujú aj informácie o kandidátoch na prezidenta či na primátora Bratislavy. TASR o tom informovali Matej Balog a Michal Malý z OZ Chcemvediet.sk.

Podľa zástupcov občianskeho združenia medzi kandidátmi na prezidenta vedie v počte nehnuteľností Štefan Harabin, nasleduje Zuzana Čaputová a Robert Mistrík. Medzi kandidátmi na primátora Bratislavy vlastní najviac nehnuteľností Iveta Plšeková, potom Ivo Nesrovnal a Václav Mika.