Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Zakladatelia KDH vyzvali nepodporiť I.Korčoka, kritizujú postoj hnutia

Na snímke kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Druhé kolo prezidentských volieb bude v sobotu (6. 4.). O prezidentský palác zabojujú Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Voliči si vyberajú hlavu štátu na funkčné obdobie piatich rokov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. apríla (TASR) - Zakladatelia KDH vyzývajú nepodporiť voľbu Ivana Korčoka za prezidenta SR. Uviedli to v spoločnom vyhlásení. Súčasných predstaviteľov hnutia kritizujú za spoluprácu s "progresivistami" a tiež za to, že nepostavili vlastného kresťanského prezidentského kandidáta.

"Vyzývame všetkých kresťanov, ktorí odmietajú negáciu tradičných a životom overených kresťanských hodnôt, útoky na rodinu a slovenskú štátnosť, aby sa nedali pomýliť postojmi KDH a v žiadnom prípade nepodporili voľbu Ivana Korčoka za prezidenta Slovenskej republiky," uviedli zakladatelia hnutia. Skonštatovali, že súčasné KDH zastupuje "iba akýchsi 'liberálnych kresťanov', ktorým spolupráca s neomarxistickou stranou Progresívne Slovensko z nejakých dôvodov vyhovuje."

KDH sa podľa nich stáva "prisluhovačom progresivistov" a svojím konaním im dláždi cestu k moci. "Neschopnosť postaviť vlastného kresťanského prezidentského kandidáta, ktorý by reprezentoval všetkých kresťanov, a podpora liberála Ivana Korčoka je do očí bijúcou ukážkou krízy, v ktorej sa KDH dlhodobo nachádza," doplnili. Spoločné vyhlásenie podpísali Ján Čarnogurský, Ján Klepáč, Viliam Oberhauser, Ivan Tirpák, Anton Andráš, Jozef Kuzma, Gabriel Smatana a Ján Kubiš.

Opozičné KDH "jednoznačne" podporuje v druhom kole Korčoka. Podľa predsedu hnutia Milana Majerského je Korčok garantom a zárukou hodnôt, ktoré hnutie reprezentuje. KDH ho podporovalo už v prvom kole volieb.

Druhé kolo prezidentských volieb bude v sobotu (6. 4.). O prezidentský palác zabojujú Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Voliči si vyberajú hlavu štátu na funkčné obdobie piatich rokov.