Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

ZMOS a TASR podpísali zmluvu o spolupráci

Na snímke zľava generálny riaditeľ Tlačovej agentúry SR (TASR) Vladimír Puchala a predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik počas podpisu zmluvy o spolupráci v Bratislave vo štvrtok 18. januára 2024. Foto: TASR Jaroslav Novák

Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik vníma podpis zmluvy ako pokračovanie dobrých vzťahov medzi združením a TASR.

Bratislava 18. januára (TASR) - Zmluvu o spolupráci podpísali vo štvrtok predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik a generálny riaditeľ Tlačovej agentúry SR (TASR) Vladimír Puchala. Zmluva umožňuje sprístupnenie servisov TASR pre všetkých členov ZMOS-u. Využívať ich môžu nielen ako zdroj informácií, ale aj pre svoje webové sídla či na iné nekomerčné použitie.

"Spolupráca so ZMOS-om je pre nás dôležitá. Chceme čo najkvalitnejšie informovať o dianí v samospráve naprieč Slovenskom. Máme silnú sieť regionálnych spravodajcov, denne informujeme o práci starostov, primátorov, prinášame informácie vo verejnom záujme i príklady dobrej praxe," uviedol generálny riaditeľ TASR. So šéfom ZMOS-u hovorili aj o možnosti usporiadať predsedníctvo ZMOS-u či rokovania jednotlivých sekcií v priestoroch TASR.

Božik vníma podpis zmluvy ako pokračovanie dobrých vzťahov medzi združením a TASR. "Spolupráca s tlačovou agentúrou v minulosti aj v súčasnosti je veľmi dobrá. Prináša nám predovšetkým vysokú mieru objektívnej informovanosti o činnosti miest a obcí, ale aj nášho Združenia miest a obcí Slovenska," skonštatoval. Vyzdvihol dôveryhodnosť agentúrneho servisu, z ktorého čerpajú iné médiá. Cieľom podpísanej zmluvy je podľa neho aj spoluprácu posilniť vzhľadom na rozvoj činnosti ZMOS-u.

Spolupráca ZMOS-u a TASR vznikla na základe projektu tlačovej agentúry s názvom TASR do každej obce. Cieľom bolo umožniť samosprávam prístup ku kredibilným informáciám z overeného zdroja.

Na snímke zľava generálny riaditeľ Tlačovej agentúry SR (TASR) Vladimír Puchala a predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik počas podpisu zmluvy o spolupráci v Bratislave vo štvrtok 18. januára 2024.
Foto: TASR Jaroslav Novák