Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Horskí záchranári dnes riešili viacero úrazov, aj muža s pílou v nohe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Záchranári pomáhali v pondelok v Slovenskom raji cyklistke, ktorá si pádom z bicykla pri rázcestníku Pod Vtáčím hrbom pravdepodobne spôsobila zlomeninu ramena.

Terchová 7. mája (TASR) – Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) poskytli v pondelok neodkladné zdravotné ošetrenie v Dome HZS v Štefanovej 26-ročnému pilčíkovi, ktorý si počas prác v lese vo Vrátnej doline zarezal motorovou pílou do chodidla.

"Vzhľadom na závažnosť poranenia požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny. Leteckí záchranári zraneného vyzdvihli z heliportu na Starom Dvore, kde ho previezli terénnym vozidlom HZS. Odtiaľ ho letecky transportovali na ďalšie ošetrenie do nemocnice," informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

Zranená cyklistka v Slovenskom raji: Pomohli jej horskí záchranári



Horskí záchranári pomáhali v pondelok v Slovenskom raji cyklistke, ktorá si pádom z bicykla pri rázcestníku Pod Vtáčím hrbom pravdepodobne spôsobila zlomeninu ramena. Horskí záchranári ju po príchode na miesto vyšetrili, zranené miesto jej zafixovali a terénnym automobilom ju transportovali do Hrabušickej Píly. Odkiaľ na vlastnú žiadosť žena pokračovala do nemocnice v sprievode manžela.

Informáciu zverejnila na svojej webstránke Horská záchranná služba (HZS).

Mladíkovi v Prosieckej doline pomáhalo šesť príslušníkov Horskej záchrannej služby



Šesťčlenná skupina horských záchranárov zo severnej aj južnej strany Západných Tatier pomáhala v popoludňajších hodinách v Prosieckej doline 22–ročnému českému turistovi, ktorý počas túry utrpel úraz predkolenia. Informovalo o tom operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Mladík si zranenie spôsobil asi 100 metrov od miestneho vodopádu. Horskí záchranári ho po príchode na miesto vyšetrili a poskytli mu zdravotnú starostlivosť. Následne ho na nosidlách transportovali do Prosieku a odtiaľ terénnym automobilom HZS do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.