Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

A. Siomin bude počas výluky hrať zadarmo za Sokol Krasnojarsk

Ruský útočník Alexander Siomin Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre špičkového útočníka Caroliny Hurricanes je česť obliekať dres Sokola. Na zápasy v jeho rodisku tak príde aj Siominova rodina a priatelia.

Krasnojarsk 25. septembra (TASR) - Hviezdny útočník NHL Alexander Siomin bude počas výluky v zámorskej hokejovej profilige pôsobiť vo svojom materskom klube Sokol Krasnojarsk v ruskej súťaži VHL. Útočník Caroliny Hurricanes sa rozhodol hrať za Sokol bez nároku na honorár.

"Som hrdý, že mám možnosť pôsobiť vo svojom rodisku a obliekať dres Sokola. Je pre mňa dôležité, že na zápasy, v ktorých budem hrať môže prísť celá moja rodina i priatelia," povedal dvadsaťosemročný Siomin, ktorý strávil v NHL šesť sezón vo Washingtone. Na konte má 522 duelov v najlepšej lige sveta, v ktorých nazbieral 442 bodov.

Príchod dvojnásobného majstra sveta nadchol šéfa exekutívy klubu z Krasnojarsku Denisa Lugovika: "Sme veľmi radi, že Alexander súhlasil s pôsobením u nás. Nielenže to nášmu tímu zdvihne sebavedomie, ale bude to mať pozitívny vplyv aj na popularitu hokeja v našom meste i regióne."