Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Abidal sa vracia do zostavy Barcelony, Vilanova viedol tréning

Eric Abidal, FC Barcelona Foto: TASR/AP
Tréner FC Barcelóna Tito Vilanova Foto: TASR/AP

Francúzskemu obrancovi v marci 2011 odstránili nádor z pečene, no vlani v apríli mu ju museli transplantovať.

Barcelona 28. marca (TASR) - Francúzsky futbalista Eric Abidal sa vráti do zostavy FC Barcelona v sobotňajšom zápase proti Celte Vigo. Pre tridsaťtriročného obrancu to bude prvý zápas v A-tíme od transplantácie pečene.

Abidal už odohral jeden duel, keď pred desiatimi dňami nastúpil za rezervný tím Barcy proti francúzskemu druholigistovi Istres a na ihrisku strávil 65 minút. Posledný zápas v prvom tíme absolvoval pred vyše rokom 26. februára 2012.

Ako informovala agentúra AP, Abidalovi v marci 2011 odstránili nádor z pečene, no vlani v apríli mu ju museli transplantovať.

Vilanova viedol piatkový tréning, do Viga ešte nepocestuje

Tréner FC Barcelona Tito Vilanova sa opäť zapojil do diania v katalánskom futbalovom veľkoklube. Ako uviedla agentúra AP, v piatok prvýkrát od návratu z desaťtýždňového liečebného pobytu v USA viedol tréning aktuálneho lídra Primery Division.

Trénerský asistent Jordi Roura prezradil, že Vilanova viedol piatkovú tréningovú jednotku A-tímu, ale zdravotne sa ešte necíti dostatočne v poriadku, aby mohol cestovať s mužstvom na sobotňajší zápas najvyššej španielskej súťaže na ihrisku Celty Vigo. "Titov návrat pre nás všetkých znamená veľmi veľa. Šéf je späť," vyhlásil Roura. "Všetci hráči ho milujú, jeho návrat bude pre nás veľkým povzbudením."

Vilanova bude postupne naberať ďalšie a ďalšie trénerské povinnosti. Roura dúfa, že hlavný kormidelník bude môcť letieť do francúzskej metropoly na utorkový úvodný duel štvrťfinále Ligy majstrov proti Parížu St. Germain. "Tito nemôže ísť s nami do Viga, lebo lekári povedali, že by to ešte nebolo ideálne. V tejto fáze liečby sa môžu vedľajšie efekty znovu objavovať do siedmich až desiatich dní, preto musíme byť obozretní," podotkol Roura.

Vilanova sa v utorok po vyše dvoch mesiacoch vrátil do Barcelony z New Yorku, kde podstúpil onkologickú liečbu slinných žliaz. Počas jeho neprítomnosti bol hlavným koučom "blaugranas" práve Roura.