Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Futbalista Adriano sa odmietol odvážiť, vyhodili ho z Corinthians

razílsky útočník Adriano skončil v klube Corinthians.Foto: AP Photo/Andre Penner

Brazílsky futbalista Adriano mal v poslednom čase problémy s alkoholom a trpel depresiami.





















Sao Paulo 13. marca (TASR) - Brazílsky futbalový útočník Adriano končí po vzájomnej dohode v klube úradujúceho ligového šampióna krajiny 5-násobných majstrov sveta Corinthians. Tento krok by mohol byť signálom konca kariéry bývalého kanoniera Interu Miláno.

Niekdajší brazílsky reprezentant mal v poslednej dobe problémy so zraneniami, váhou, depresiami i alkoholom. Po odchode z AS Rím v marci minulého roka našiel "útočisko" vo vlasti, nedokázal sa však dostať späť do dobrej formy. "V pondelok 12. marca sa vedenie Corinthians dohodlo s Adrianom na ukončení spolupráce s okamžitou platnosťou. Zmluva mala platiť do júna tohto roka," uvádza sa na oficiálnom webe klubu.

Adriano po príchode do Corinthians bojoval so zraneniami, pre problémy s Achillovou šľachou odohral v minulej sezóne len sedem zápasov, v ktorých strelil dva góly. Klubové vedenie s ním postupne stratilo trpezlivosť, pričom zrejme poslednou kvapkou pre trénera Titeho bol fakt, že minulý týždeň vynechal bez ospravedlnenia tréning a odmietol sa dať odvážiť tímovým lekárom.

Brazílčan, ktorý strelil hetrik do siete Artmedie Petržalka v skupinovej fáze Ligy majstrov 2005/2006, reprezentoval Brazíliu v 48 zápasoch a strelil za ňu 27 gólov. Bol najlepším strelcom "kanárikov" na Copa America 2004 aj Pohári konfederácií 2005.