Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vlhová mala štyri veľké kombinačné prekážky, skončila na 13. mieste

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas prvého kola zjazdu v rámci kombinácie žien počas XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu 22. februára 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenská lyžiarka si vo štvrtkovej olympijskej súťaži alpskej všestrannosti udržala nádej na popredný výsledok, ale do slalomu išla s veľkým časovým mankom predovšetkým na americké favoritky.

Pjongčang 22. februára (TASR) - Nie je to najhoršie, ale mohlo to byť aj lepšie, vyhŕklo v cieľových priestoroch kombinačného zjazdu z Petry Vlhovej. Slovenská lyžiarka si vo štvrtkovej olympijskej súťaži alpskej všestrannosti udržala nádej na popredný výsledok, ale do slalomu išla s veľkým časovým mankom predovšetkým na americké favoritky.

Za najrýchlejšou v zjazde, Lindsey Vonnovou zaostala na 13. mieste 3 sekundy a 21 stotín, za Mikaelou Shiffrinovou 1,23. Švajčiarska spolufavoritka Wendy Holdenerová získala na ňu 47 stotín. Prekážkou v prípadnom útoku na pódium bola aj ďalšia Švajčiarka Michelle Gisinová, ktorá na Vonnovú stratila len 77 stotín a slalomy jazdí na hranici elitnej pätnástky. "Snažila som sa držať líniu, aby som nerobila zbytočné chyby.. jasné, treba túto disciplínu viac trénovať, aby som chytila ten správny pocit ako držať lyže a bude to lepšie," konštatovala.

Vlhovej celá príprava na olympijský kombinačný zjazd spočívala v troch tréningoch v olympijskom horskom dejisku Čongson a v samotných špeciálnych pretekoch, ktoré nedokončila: "Na tých tréningoch som mala pocit, že som išla vrch zle a dole celkom dobre, teraz som mala opačný pocit, je to rôzne. Ináč mám dojem, že som sa prispôsobila celkom dobre, zjazd nie je nejaký mimoriadne ťažký, je bez príliš rovných a rýchlych pasáží. Stále sa to točí, je to pekný zjazd."

Do slalomu išla Petra Vlhová bez konkrétnych cieľov: "Snažiť sa ísť moju jazdu. A čo bude, to bude."

Vyslaní redaktori TASR Andrej Bezák a Peter Horváth