Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Alžírsko rozhodlo v závere o postupe do finále cez Nigériu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Alžírsko zvíťazilo nad Nigériou 2:1 vďaka víťaznému zásahu Riyada Mahreza v piatej minúte nadstaveného času druhého dejstva.

Káhira 15. júla (TASR) - Futbalisti Senegalu a Alžírska sa stretnú vo finále Afrického pohára národov v Egypte. Senegal v úvodnom nedeľnom semifinále v Káhire zdolal Tunisko 1:0 po predĺžení. O výsledku rozhodol v 100. minúte vlastný gól Dylana Bronna. Alžírsko zvíťazilo nad Nigériou 2:1 vďaka víťaznému zásahu Riyada Mahreza v piatej minúte nadstaveného času druhého dejstva.

Senegal aj Tunisko v riadnom hracom čase nevyužili po jednom pokutovom kope, keď ho najprv v 75. minúte nepremenil Tunisan Ferjani Sassi a na druhej strane bol o šesť minút neskôr neúspešným strelcom z bieleho bodu Henri Saivet. V druhom semifinále sa Alžírsko dostalo do vedenia vlastným gólom Williama Troosta-Ekonga krátko pred prestávkou, v 73. minúte vyrovnal Odion Ighalo z jedenástky. Mahrez sa však v záverečnom okamihu zápasu presadil z priameho kopu a poslal svoju krajinu do premiérového finále od roku 1990, keď sa Alžírsko radovalo z trofeje.

Súboj o zlato je na programe v piatok o 21.00 h, o bronz sa bude hrať o dva dni skôr v rovnakom čase.

Africký pohár národov - semifinále:


Káhira

Senegal - Tunisko 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0)

Gól: 100. Bronn (vlastný)


Alžírsko - Nigéria 2:1 (1:0)

Góly: 40. Troost-Ekong (vlastný), 90.+5 Mahrez - 73. Ighalo (z 11 m)